BrændstofIconIcon

26. marts 2019 - 02:20

I morgen indvies nye stationer ved Silkeborg-motorvejen

I morgen indvies nye stationer ved Silkeborg-motorvejen

Af Redaktionen

26. marts 2019 - 02:20

To nye servicestationer på rastepladserne Kalbygaard Skov Nord og Kalbygaard Skov Syd.

Onsdag 27. marts indvier Vejdirektoratet og olie- og energiselskabet Q8 to nye fuldt bemandede servicestationer langs Silkeborgmotorvejen. Stedet er rastepladserne Kalbygaard Skov Nord og Kalbygaard Skov Syd ved Låsby, cirka 25 kilometer vest for Aarhus.

Indvielsen finder sted kl. 12.30 på Kalbygaard Skov Syd. Trafikdirektør Niels Tørsløv, Vejdirektoratet, og Helle Dahlgren Skov, Director for Retail & Associations i Q8, taler ved indvielsen.

 

Bedst mulige forhold

De nye servicestationer er arkitekttegnede, så de formmæssigt passer ind i det smukke landskab med løvskoven i nord og bakkerne mod syd.

Udover optankningspladser for personbiler og tung trafik, butik med Food Deli, lounge og toiletter, rummer servicestationerne også muligheder for fysisk aktivitet. Det inkluderer et legeareal på taget med forskellige legeredskaber, så både små og store trafikanter kan få en aktiv pause på rejsen.  

Trafikdirektør Niels Tørsløv, Vejdirektoratet:

- For Vejdirektoratet er det vigtigt, at trafikanterne har de bedst mulige forhold på vejene – og det indebærer naturligvis også et veludbygget net af motorvejsanlæg. Her udgør de to nye servicestationer på Silkeborgmotorvejen en vigtig tilføjelse. Derudover arbejder vi i Vejdirektoratet også målrettet med at tilbyde aktuel og korrekt trafikinformation og sikre en optimal udnyttelse af vejnettet. Det handler alt sammen om at hjælpe trafikanterne nemt og sikkert frem.  

Mere miljøvenlige  

De nye servicestationer er bygget ud fra bæredygtige principper, så de anvender 50 procent mindre energi end tilsvarende stationer af samme størrelse. For Q8 er bæredygtige løsninger og services en del af strategien for fremtiden.

 

Helle Dahlgren Skov, Director for Retail & Associations i Q8:

- Vi har fokus på energimæssigt at optimere alle stationer – men nu hvor vi fik muligheden for at bygge helt nyt, så vil vi vise, hvordan vi bygger bæredygtigt og i harmoni med naturen. Som energiselskab har vi et medansvar for en mere bæredygtig udvikling, og vi ønsker at spille en aktiv rolle. Al forandring starter med os selv.

Læst i alt:

434 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage