BrændstofIconIcon

20. februar 2018 - 02:35

Ønske: Billigere gas, flere stationer

Ønske: Billigere gas, flere stationer
Ønske: Billigere gas, flere stationer
Ønske: Billigere gas, flere stationer

Af Claus Warncke

-

claus@dtmedier.dk

20. februar 2018 - 02:35

Hædret salgskonsulent håber på mere gaskørsel på danske veje.

Iveco, Volvo og Scania er nogle af de store bilproducenter, der satser store summer på, at flydende eller komprimeret naturgas i stigende grad afløser diesel, som morgendagens almindelige brændstof i transportbranchens lastbiler.

 

Iveco leverer med mærkets nye Stralis NP model markedets første trækker, der både leverer tilstrækkeligt trækkraft – op til 460 hestekræfter - og rækkevidde – op mod 1600 kilometer – til, at den nye Stralis NP er et reelt alternativ til tilsvarende dieselbiler.

Flere stationer, tak

Salgskonsulent Arne Granstrøm, Iveco Odense, er netop igen hædret af Iveco Nordic & Balticum med titlen Årets Lastvognssælger.

Og den rutinerede 66-årige topsælger er ikke i tvivl om, at netop gasdrift er fremtiden.

 

- Jeg håber bare, at der kommer flere gastankstatoner i Danmark. Og at gasprisen på stationerne kommer ned på niveau med det øvrige Europa. Det er ikke rimeligt, at prisen lige nu ligger 30-40 procent over niveauet i eksempelvis Tyskland.

Prehn på banen

Dermed tilslutter Arne Granstrøm sig ønsket fra blandt andre Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn, der også ønsker, at antallet af gastankstationer landet over skubber til et markant og miljøvenligt skifte på de danske veje.

 

Iveco peger på, at mærkets nye gasdrevne Stralis NP 460 reducerer bilens CO2-udslip med hele 95 procent i forhold til en konventionelt drevet dieselbil. Via komprimeret eller flydende biometan-gas i brændstoftanken.

 

Mindre forbrug - ingen AdBlue

Den italiensk-spanske producent oplyser, at det markant reducerede CO2-udslip skyldes flere faktorer – herunder op til 15 procent mindre brændstofforbrug i forhold til tilsvarende diesellastbiler.

En positiv sidegevinst er, at gas i tanken gør AdBlue overflødigt som tilsætning til bilernes udstødningssystem.

Læst i alt:

840 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage