BrændstofIconIcon

19. februar 2019 - 02:30

Meldgaard Miljø: Nyt gasanlæg

Meldgaard Miljø: Nyt gasanlæg
Meldgaard Miljø: Nyt gasanlæg
Meldgaard Miljø: Nyt gasanlæg

Jørn Balleby, Meldgaard, Jacob Himmelstrup, Nærenergi Danmark, og Søren Eskelund Toft, Nature Energy ved indvielsen af det nye tankanlæg.

Af Redaktionen

19. februar 2019 - 02:30

Gasdrevne renovationsbiler får egen tankstation i Aalborg.

Renovationsselskabet Meldgaard Miljø A/S har indviet det sønderjyske selskabs helt egen gastankstation til gasdrevne renovationsbiler i Aalborg.

Anlægget er dermed det første gasanlæg, der er købt af en privat aktør i Danmark. De 17 andre gasanlæg – med komprimeret naturgas - er alle installeret af gasselskaberne.

 

Sparer tid

Meldgaard Miljø bruger fremover tankanlægget til selskabets 11 skraldebiler, der indsamler dagrenovation i Aalborg kommune. Der findes også et offentligt gasanlæg i kommunen, men med 11 biler og en tanktid på cirka 20 minutter giver det ofte kø og spildtid for skraldemanden.

 

- Ved at vi nu kan tanke om natten, og at der er en tank til hver bil, sparer vi meget tid. Derudover tankes der med det såkaldte ”slowfill”, hvilket gør, at der kan være mere gas i hver tank, udtaler indkøbschef Jørn Balleby, Meldgaard Holding A/S, moderselskabet bag Meldgaard Miljø.

Meget klogere

Det nye gasanlæg leveres af Nærenergi.

 

- Vi er stolte af at levere et Nordkap-anlæg til Meldgaard, inklusive alle de nødvendige godkendelser og koordinering med gasleverandør, gasdistributør, brandmyndighed, sikkerhedsstyrelse og kommunale sagsbehandlere. Det har været en stor mundfuld, men også lærerigt, så vi er meget klogere nu, hvor anlægget er godkendt og i drift, udtaler direktør Jacob Himmelstrup, Nærenergi.

 

Mindre CO2-udslip

Biogassen kommer fra Nature Energy, Danmarks største leverandør af biogas.

 

- Ved at køre på grøn biogas sparer hver skraldebil miljøet for 65 ton CO2 årligt. Det vil sige at de 11 skraldebiler sparer miljøet for hele 715 ton CO2 årligt, hvilket svarer til mere end 230 elbiler, fortæller forretningsudvikler Søren Eskelund Toft, Nature Energy.  

Meldgaard har også gasdrevne biler i Ringkøbing, Vejle og Holstebro.

 

- Generelt er vi glade for, at vi sammen med kommunerne og affaldsselskaberne kan være med til at værne om miljøet, tilføjer direktør og indehaver Henrik Meldgaard, Meldgaard Gruppen.

Læst i alt:

180 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage