BrændstofIconIcon

15. juni 2018 - 02:30

Landets største biogasanlæg slår rekord

Landets største biogasanlæg slår rekord

Af Redaktionen

15. juni 2018 - 02:30

Grøn transport: Mere gas fra Sønderjylland.

Siden Sønderjysk Biogas åbnede for gashanerne for halvandet år siden, er produktionen kun steget. Anlægget omdanner hundredetusindevis af tons husdyrgødning og restprodukter til grøn gas, og i sidste måned satte produktionen ny danmarksrekord.

 

Biogasanlægget i Vojens producerede i maj 1,7 mio. kubikmeter opgraderet biogas - svarende til årsforbruget for 92 gasbusser.

 

- Vi bliver hele tiden bedre til at udnytte energien i landbrugets restprodukter. Holdet i Vojens har lagt en utrolig stor indsats i at optimere driften af anlægget, og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi får mest ud af det, vi putter ind i anlægget, forklarer Michael Rønning Dalby, chef for E.ON’s biogasaktiviteter i Danmark.

Forbillede i vindindustrien

Han påpeger, at anlægget på blot en enkelt dag producerede mere end 60.000 kubikmeter biogas.

 

Michael Rønning Dalby ser samtidig på vindmølleindustrien som forbillede for biogasindustrien.

- Vindmølleindustrien har igennem de seneste årtier vist, hvordan man kan øge produktionen og reducere omkostningerne. Industrien har selvfølgelig modtaget støtte undervejs, men min forhåbning er, at vi i biogasindustrien kan følge deres eksempel, siger Michael Rønning Dalby og understreger vigtigheden af, at det kommende energiforlig sikrer langsigtede rammevilkår.

Dobbelt CO2-gevinst

Da Sønderjysk Biogas blev indviet i sensommeren 2016, kaldte energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) det dengang et lille stykke danmarkshistorie, da han åbnede for gashanen, der forbinder biogasanlægget med det danske naturgasnet.

 

I den udstrækning biogas anvendes i transporten, nedsætter biogassen transportsektorens dieselforbrug og reducerer landbrugets klimabelastning.

 

Frem mod 2030, hvor Danmark skal reducere CO2-udledningerne i de ikke-kvotebelagte sektorer - primært landbrug og transport, kan biogasproduktion således give et stort bidrag på grund af den dobbelte CO2-gevinst.

Læst i alt:

65 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage