ATL - Arbejdsgiverforeningen for Transport og LogistikIconIcon

23. oktober 2018 - 02:52

Flere unge vil være chauffører

Flere unge vil være chauffører

ATL's direktør Lars William Wesch. Foto: ATL

Af Redaktionen

23. oktober 2018 - 02:52

Stigende antal aftaler om uddannelse til chauffør, melder ATL med afsæt i TUR-tal.

Flere unge ønsker at uddanne sig til lastbilchauffør.

Sidste år blev der indgået fire procent flere uddannelsesaftaler end året før, viser tal fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

ATL-direktør Lars William Wesch ser det som et tegn på, at branchens store indsats for at tiltrække flere unge til faget er ved at virke.

 

Målrettet indsats

I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil. Job i transport-kampagnen besøger skoler over hele landet, ATL har oprettet en lærepladsgaranti, og mange virksomheder gør en ekstra indsats for at tiltrække lærlinge.

Nu kan indsatsen også aflæses i tallene. I 2017 blev der indgået 517 uddannelsesaftaler under EUD. Det er 21 flere end året før, viser opgørelsen fra TUR.

 

- Der er en hård kamp om de unge, så det er ikke let at få flere til at søge ind i vores branche. Når det alligevel er sket, skyldes det uden tvivl den store indsats, der ydes fra flere sider, siger ATL’s direktør Lars William Wesch.

Nødvendig indsats

Stigningen i antallet af uddannelsesaftaler er pæn uden at være prangende, mener Lars William Wesch. Derfor er det nødvendigt at fortsætte indsatsen.

 

- Vi skal blive ved med at tilbyde gode lærerpladser og fortælle, hvordan det er at arbejde i branchen. Så er jeg sikker på, at vi kan fortsætte fremgangen i antallet af uddannelsesaftaler og dermed sikre, at vi har medarbejdere, som kan køre lastbilerne i fremtiden, siger han.

Læst i alt:

62 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage