ATL - Arbejdsgiverforeningen for Transport og LogistikIconIcon

24. maj 2019 - 02:59

ATL-formand: Behov for massive investeringer

ATL-formand: Behov for massive investeringer

ATL’s formand Peter B. Jepsen.

Af Redaktionen

24. maj 2019 - 02:59

Stor udfordring med at få flere til at se sammenhæng mellem mobilitet og velfærd, melder ATL’s formand Peter B. Jepsen.

- En velfungerende infrastruktur er forudsætningen for velfærd. Hvis ikke vi kan få Danmark til at hænge sammen trafikalt, taber vi alt for meget produktivitet og dermed også i sidste ende velstand, siger ATL’s formand Peter B. Jepsen.

 

I sin beretning på ATL’s generalforsamling på Hotel Munkebjerg ved Vejle tog Peter B. Jepsen livtag med den valgkamp, der i øjeblikket er i fuld gang. En valgkamp hvor de fleste politikere gerne diskuterer offentlig velfærd og pension. De glemmer til gengæld, at lav produktivitet i virksomhederne giver færre penge til offentlig velfærd, lyder det fra Peter B. Jepsen.

Stor udfordring

- Jeg tror, at mange politikere har fået øjnene op for de massive trængselsproblemer, men vi har en stor udfordring med at få flere beslutningstagere til at se sammenhængen mellem mobilitet, fremkommeligheden på vejene og så den velfærd, der skal deles ud af i sidste ende, fortsatte Peter B. Jepsen.

 

Vognmænd og chauffører må ofte leve med store forsinkelser, fordi trafikken stopper til på motorvejene. Og medarbejderne i virksomhederne taber mange timer, når de kører til og fra arbejde. Trafikprognoser viser, at situationen bliver endnu værre i de kommende år, hvis ikke der investeres massivt i infrastruktur.

 

I marts præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti en trafikaftale med forslag til investeringer i veje og jernbaner. Men det er usikkert, om den kommende regering vil følge op, og hvordan den endelige trafikaftale i givet fald kommer til at se ud.

Melding til valgkandidater

Derfor opfordrer Peter B. Jepsen vognmændene til at drøfte udfordringerne i trafikken, når de møder deres lokale folketingskandidater i valgkampen.

 

- Jeg ved, at der er mange, der er til stede her i salen, som ikke har problemer med at ytre sig klart og tydeligt i en god sags tjeneste. Så her skal lyde en opfordring: Tag fat i jeres lokale folketingskandidater og giv dem inspiration til at gøre bekæmpelse af trængsel og arbejdet for massive investeringer i infrastruktur til en del af deres dagsorden, tilføjer Peter B. Jepsen.

Læst i alt:

406 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage